Vrouwenochtend dinsdag 19 maart 2019

Van harte uitgenodigd op de volgende vrouwenochtend met spreekster
Edith Schouten op DINSDAG 19 MAART 2019, locatie Schootskwartier.

Het thema voor deze ochtend is: Zoveel liefde, geloven van hoofd tot hart

Edith Schouten, een bekende spreekster voor onze ochtenden, heeft een biografische roman geschreven over het leven van Elisabeth (Betsy) Maria Magdalena Groen van Prinsterer – van der Hoop (1807-1879), echtgenote van de bekende antirevolutionaire jurist en staatsman Guillaume (Willem) Groen van Prinsterer. De titel van het boek is: ”Zoveel liefde”.

Edith zal op deze ochtend over het leven van deze bijzondere vrouw vertellen. 

Betsy van der Hoop groeide als dochter van een Groningse burgemeester op in gegoede kringen. Haar moeder hielp arme gezinnen in de stad. Vanaf haar vijftiende jaar zat zij op een kostschool in Den Haag. In deze stad leerde ze ook haar toekomstige man kennen. Na haar huwelijk met Guillaume raakte Betsy nauw betrokken bij het Reveil, een christelijke stroming waar de persoonlijke geloofsbeleving de basis was voor maatschappelijke betrokkenheid. Haar hart lag bij de zorg voor kinderen, terwijl zijzelf kinderloos bleef. Ze stichtte een naaischool voor arme meisjes en stond aan de wieg van het Haagse Bronovo ziekenhuis. 

Edith Schouten is schrijfster van zelfhulpboeken en spreekster. Ze heeft voor de E.O. en voor Youth for  Christ gewerkt. Dit is haar eerste roman.

Je bent van harte welkom op deze ochtend  in het Schootskwartier, Schootsestraat 47 in Eindhoven.

Tijd: 9.30 -11.30 uur

Vanaf 9.00 uur staat de koffie/thee klaar.

Kinderoppas en boekentafel aanwezig.

Toegang is gratis, er is een deurcollecte.

Info: www.ive-ontmoeting.nl

Email: info@ ive-ontmoeting.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.